Rikoskomisario (08.09.02) [Finland]


 

$ads={1}

TYÖPAIKAN ESITTELY
Kaakkois-Suomen poliisilaitos tuottaa poliisin toimialaan kuuluvia turvallisuus- ja muita palveluita. Se vastaa toiminta-alueellaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä, rikosten ennalta estämisestä ja rikostutkinnasta sekä poliisin lupapalveluiden tuottamisesta.

Poliisilaitos toimii Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien alueella. Poliisilaitoksen toiminta-alueella on 15 kuntaa ja n. 300 000 asukasta. Toiminta-alueen pinta-ala on yli 13 000 neliökilometriä. Pääpoliisiasema sijaitsee Kouvolassa ja poliisiasemat Haminassa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Imatralla.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos tarjoaa vakituisen työpaikan noin 500 hengelle. Henkilöstön virkapaikat ovat Kouvolassa, Kotkassa, Lappeenrannassa tai Imatralla. Poliisien osuus henkilökunnasta on noin 400 henkeä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on kaksikielinen.

Työpaikan tiedot: Kouvolan pääpoliisiasema Vuorikatu 1 45100 Kouvola
Lappeenrannan poliisiasema Villimiehenkatu 2 53100 Lappeenranta
Kotkan poliisiasema Ruukinkatu 12 48100 Kotka

TEHTÄVÄN KUVAUS
Rikoskomisarion (08.09.02) virka on rikostorjuntasektorilla virkapaikkana Kotkan, Kouvolan tai Lappeenrannan poliisiasema.

Rikoskomisario toimii vakavan rikollisuuden tutkintayksikön johtajana. Yksikönjohtaja vastaa yksikön tulostavoitteiden sopimisesta ja saavuttamisesta. Yksikönjohtaja toimii analyysi- ja tiedustelutoiminnon johtajana. Analyysi- ja tiedustelutoiminnon ensisijaisena tehtävänä on tuottaa ajantasaista ja merkityksellistä tietoa kaikille poliisitoiminnan sektoreille. Sen tehtävänä on tukea poliisiyksiköiden ylintä johtoa mm. strategisessa suunnittelussa ja ohjauksessa sekä poliisiyksiköiden keskijohtoa taktisen tason päätöksenteossa. Yksikönjohtajan tehtäviin kuuluvat yksikön tutkinnanjohtajan tehtäviä sekä yleisjohtajan tehtävät laajemmissa tutkintakokonaisuuksissa. Lisäksi yksikönjohtaja tehtäviin kuuluvat mahdollisesti tutkinnan päällystyövastaavan viikonloppuvuorot. Yksikköön kuuluvat järjestäytynyttä rikollisuutta, talousrikostutkintaa sekä lapsiin kohdistuneiden rikosten tutkintaa hoitavat ryhmät.

Rikostorjuntasektorin toiminta on poliisilaitoksen keskeisiä kehittämiskohteita. Yksikönjohtajalta odotetaan vahvaa panostusta toiminnan kehittämisessä sekä oman yksikkönsä toimintojen uudelleen järjestelyssä nykyisiä ja tulevia tarpeita vastaavaksi.

VAATIMUKSET
Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää
hyvää johtamistaitoa ja kykyä ohjata alaistensa työtä
hyvää osaamista strategisesta johtamisesta, suurten tietomassojen käsittelystä ja niiden analysoinnista
hyvää osaamista paljastavasta rikostutkinnasta (järjestäytynyt- ja huumausainerikollisuus), rikosten tutkinnan johtamisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä
hyvää osaamista salaisista pakkokeinoista sekä erilaisista rikostiedustelumenetelmistä
taitoa ja kykyä saavuttaa asetetut tulostavoitteet
taitoa ja kykyä toteuttaa poliisin strategiaa ja muita toiminnan painopisteitä
hyvää poliisin ulkoisen ja sisäisen toimintaympäristön tuntemusta sekä kykyä analysoida toimintaympäristöä, ennakoida toimintaympäristön muutoksia ja kykyä tehdä analyysin perusteella toimenpide-esityksiä
kykyä noudattaa itse ja valvoa säädösten, määräysten ja ohjeiden noudattamista
oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta sekä rikostorjunnan kehittämistä
hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä laaja-alaista sidosryhmäyhteistyötä
poliisitoiminnan eri osa-alueiden mieltämistä yhdeksi kokonaisuudeksi

Eduksi luetaan
kokemus analyysi- ja tiedustelutoiminnan johtamisesta
laaja-alainen kokemus rikostutkinnasta ja erityisesti vaativan järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta sekä niiden johtamisesta
kokemus tutkinnanjohtajan tehtävistä
muu esimieskokemus
kokemus muusta rikostutkinnasta
kokemus salaisten pakkokeinojen ja salaisen tiedonhankinnan käytöstä
kokemus rikostiedustelusta mukaan lukien avoimista lähteistä tehtävä tiedonhankinta
säädettyjä kielitaitovaatimuksia parempi tai laajempi kielitaito
valmiudet omaksua uusia teknologisia ratkaisuja
voimassa oleva yleisjohtolisenssi
valmius joustaviin työaikoihin

Kelpoisuusvaatimuksena rikoskomisarion virkaan on a) poliisipäällystön tutkinto, poliisipäällystön virkatutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisin ylempi ammattikorkeakoulututkinto; b)poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka c)korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen.

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16a §:n mukaan hyvä suomen kielen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Poliisilaitos on kaksikielinen.

Hakemuksen liitteeksi on laitettava nimikirjanote, ansioluettelo ja/tai vastaavat asiakirjat, joista ilmenevät kelpoisuusvaatimusten täyttyminen myös vaaditun kielitaidon osalta.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Poliisimiehen virkaan nimitettävällä tulee olla Suomen kansalaisuus.

Tehtävän mukainen vaativuustaso on 08.09.02, jonka peruspalkka on 4.322,39 euroa/kuukausi. Lisäksi maksetaan henkilökohtaisia suoritus-, kokemus- ja olosuhdeosia enintään 46 %.

Tehtävä alkaa aikaisintaan 1.9.2023. Palvelussuhde voi alkaa myös sopimuksen mukaan.

Tehtävässä voidaan käyttää enintään 6 kuukauden koeaikaa.
Vakinainen.
Virka on viraston yhteinen. Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Virkaan valinta edellyttää tarvittaessa terveydellistä soveltuvuusarviota. Se toteutetaan terveystarkastuksena poliisilaitoksen työterveyshuollossa, mikäli edellisen tarkastuksen tiedot ovat vuotta vanhempia tai valittavan terveydentila on edellisen terveystarkastuksen jälkeen muuttunut.
ID: 26-1306-2023

Yhteystiedot: Voit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kirjaamo Vuorikatu 1 45100 Kouvola
Juha Junkkari, Rikosylikomisario, 0295 414 540, [email protected]
Kari Hyyryläinen, Apulaispoliisipäällikkö, 0295 437 090, [email protected]
Työpaikan osoite: 45100 Kouvola
Työ alkaa: 01.09.2023
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Määräaikainen
Hakuaika päättyy: 03.08.2023 13:15
Jätä hakemus: https://haku.valtiolle.fi/spa/public/apply?guidAssignment=7cd89873-0451-...
Ilmoitus jätetty: 18.07.2023 00:00
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: ff8dfacd-1342-4c4a-a075-412f5e57289f

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

.


Kaakkois-Suomen poliisilaitos
Kouvola
Kymenlaakso
Kokopäiväinen, Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 18.07.2023

$ads={2}


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال